Friday, March 11, 2011

Tak best la malas-malas

Salam world!

MALAS - penyakit yang tiada ubat melainkan tuan punya body sendiri yg perlu usaha untuk mengatasinya.

Mahatma Gandhi kata "The future depends on what we do in the present"

So kalau kau malas sekarang, bayang kan je lah apa akan jadi to ur future.

Malas belajar? think of how r u going to survive bila kau besar besok. Belajar ni bukan setakat belajar p sekolah baca buku, pass exam, upsr, pmr, spm semua score, dapat degree, master or phd. Bukan...bukan setakat itu. Tapi kau kena jugak belajar skil lain2. Janji kau rajin, tak kisah la apa yang kau nak belajar, master it and use it as ur source of income in future. Tapi belajar la benda yang elok2 je, jangan pulak kau belajar camne nak jadi perompak whatsoever. Tak semua yang berjaya dan jadi jutawan tu semua ada degree, ramai jugak yang aku dengar setakat pas spm je. Tapi macamana dia boleh berjaya? because diorang ada kemahuan untuk berjaya, diorang tak malas untuk jadi seorang yang berjaya.

wahh am i sound like Professor not so easy oredi?

Malas mandi? jangan la weii... kepam kau! kalau kau sorang yang kepam lantak kau la, ni habis orang2 kat surrounding terbabit sama. Nak2 pulak kau p naik public transport. Yang ni aku pernah experience, naik lrt dgn adik aku, member dah la tak sihat, bau kepam plak, member siap nak pitam. Bukan takat orang sakit je, kalau org sihat pun tapi dah terbau benda2 yang menyesakkan hidung, boleh pengsan jugak weii. Tapi kalau kau rajin mandi pun makesure kau rajin cuci baju jugak. setakat mandi pastu pakai baju semalam, tak guna beb. Kau tak perlu la nak beli minyak wangi mahal2 nak bagi bau kau wangi, jaga je kebersihan diri, setel... Kau tau tak, walaupun kau pakai minyak wangi mahal sekalipun, tapi kalau dah bercampur bau ketiak masam, perggghhhhh lagi dahsat bau dia sebenarnya tau!

Lain kali aku sambung lagi la ek kategori malas yang lain2 pulak...itupun kalau aku rajin.. kuang kuang kuang


2 comments:

  1. hai saye da follow belog anda :) follow me back eh @ http://tayarpancit.blogspot.com/2011/03/hall-of-fame-formula-one-world-drivers.html

    ReplyDelete
  2. Hi TAYAR PANCIT, thx 4 following. I'll terjah ur blog soon

    ReplyDelete