Monday, March 28, 2011

GEGAR BLOGGER BARU

Salam world! Hari ni aku bz tapi bcoz of bz ni la aku ada masa utk terjah/bw ke blog2 yang menjadi sumber inspirasi aku. Dan sebab bz jugak aku tau pasal this new gegar. Konpius ke? meh aku kasi tau....bila bz aku ada sikit tension...so bila dah tension, this is how i release it.... kalau time tak bz nak update blog sendiri pun aku malas. Apa aku buat? tunggu my next next next n3 tu pun kalau aku rajin nak cerita Aku blogging dah setahun tapi follower ciput sesangat, ada seratus? seratus kebenda, baru semalam cukup 20. So aku dengan besar hati dan besar hidung join gegar ni. Selalu nya aku tak perasan pun gegar menggegar nih sebab bila baca paper asyik cerita gegar kat jepun tuh je. Jom kita semak dan jawab soalan ramalan spmr 2018 from mrben below.

1.Sila masuk ke blog BEN ASHAARI ini dan cari mana mana gambar yang ada ... Amik gambar tu ( diberi kebenaran ) ..
Ni gambar yang aku bekenan



2.tajuk :
GEGAR BLOGGER BARU dan linkkan ke entri ini .. Dah link....

3.Kemudian , bagitau kenapa korang pilih gambar tu .. dan pastikan ada link ke entri itu .. ok ?
Kenapa aku pilih gambar tu? Aku malas nak beriye2 mencari gambar or nak belek satu2 kat mrben nye archived n3. the moment aku julingkan bijik mata kat keliling mrben nye page, aku nampak "Bionic Gym". aku memang suka bionic man so terus ler aku klik situ. Aku browsed thru all the gambar in there... waaa sume gambar mamat2 body builder la la la, gambar yang perut builder je pun ada gak kuang3x...takyah la aku mention yang mana satu ek. Ting tong..aku nampak gambar 1 mamat baju biru tengah eksesais sambil jeling perut mrben, terus aku terberkenan kat gambar tu...agak2 apa benda la mamat baju biru tu fikir bila dia tengok perut mrben ek? Korang nak tau tak? nak tau tak? mana la aku tau, aku bukan ada dengan diorang masa tu.... mrben...tolong tanya sket kat mamat baju biru tu amende sebenarnya yang dia tengah terjah kat perut mrben tu.... ni link to this post ..SINI..

4.Sila jelaskan mengapa anda jadi blogger ..
membaca and menulis is from kecik2 nye hobi. pantang jumpa buku, sampaikan gurubesar sekolah nye diari pun pernah aku conteng tulis sajak(gurubesar tu abah aku la...). Aku jadi blogger sekarang sebab nak satisfy kan hobi menulis aku. kalau ada orang nak baca dan suka cerita aku, aku pun suka jugak lah. tapi kalau takde yang nak baca pun aku nak buat camne, takpelah....sebab aku menulis more untuk kepuasan diri. lagi satu hobi aku bermonolog. so daripada aku ting tong kepala otak cakap/fikir sorang2 baik aku tulis kat sini. ei ei...cam s*w*l je kan....

5.Blog yang menjadi pilihan harian anda .. maksud aku , korang wajib masuk hari hari..
not tiap2 hari aku masuk tapi setiap kali ada peluang, yang pasti the 1st blog aku akan terjah is salam2benua next - blog DTS, cikmatgebu kita and also blog mrben (sori ye mrben, ur blog jatuh tangga ke-2suku in my list) next - blog si haniszalikha (inibelogsaya) next - blog mak si hanis zalikha (nanirostam) nextnextnext - kalau sempat... others in my bloglist

sekian terimakasih

17 comments:

  1. salam singgah dan ziarah...
    gegar blogger baru !!!~

    ReplyDelete
  2. Hi Solo molo,
    salam n thanks 4 singgah

    ReplyDelete
  3. Salam kenal, dari blog encik ben

    ReplyDelete
  4. salam ziarah....

    suka blog ni...
    smoga terus berjaya dlm dunia blogging....

    ReplyDelete
  5. Nisha Singah..
    dan folow sini juga
    jgn lupe updated entrie
    nanti Nisha Dtg lagi..

    http://heandsheloves.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Lenloy, Hi.. salam kenal n thx for singgah

    Fashah84, Hi.. salam dan terimakasih. Doa buat semua blogger juga..semoga berjaya

    NiSha, Hi.. thx sebab sudi jenguk n folo. I'Allah akan merajinkan diri utk aupdate selalu

    ReplyDelete
  7. SaLaM ZiaRaH DaRi SiS... JaLaN2 SaMBiL TiNGGaLKaN JeJaK DaRi BLoG aBG BeN... JoM MeRiaHKaN DooNia BLoG MaLaYSia!~ (^_____^)V

    ReplyDelete
  8. Thx for visiting SiS NaD. Jom la kita meriah sama2 ;)

    ReplyDelete
  9. keep it up...dengan tekad dan semangat, tak mustahil kita akan berjaya juga dalam dunia blogger...yeah..

    ReplyDelete
  10. singgah ziarah di sini, happy blogging.. dan updatelah selalu..

    ReplyDelete
  11. Lulu Caldina, thx ye Cik Lulu sbb sudi singgah and thx so much for the adv

    Aizamia3, thx singgah n sama2 la kita update selalu

    ReplyDelete
  12. salam kenal.. dtg dr blog abg ben.. hehe

    ReplyDelete
  13. dtg gegar n follow cni..
    lauu x ksah follow balek yup..:)

    http://day-an-i.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. Sal Saari, Fuuyooh, Mis Flora,
    Thx so much for jalan2 n gegar n folo sini. I'Allah saya pun on d way nak gegar balik korang semua.

    ReplyDelete
  15. salam perkenalan..sy pun blogger baru..:)
    tapi tak dapat join...:(

    harap kita dapat jadi kawan ye...:)

    ReplyDelete